На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2022 № 1224 «Про затвердження Порядку переведення на навчання за державним замовленням окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які зараховані до закладів фахової передвищої, вищої освіти до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб»

‼️‼️До уваги студентів, які навчаються за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб ‼️‼️

☝️На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2022 № 1224 «Про затвердження Порядку переведення на навчання за державним замовленням окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які зараховані до закладів фахової передвищої, вищої освіти до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб» https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-poryadku-perevedennya-na-navchannya-za-derzhavnim-s1224-281022

❗️До 31.01.2023 р. подовжено термін подачі заяв на переведення на навчання за державним замовленням на підставі підтверджуючих документів щодо приналежності до ОДНІЄЇ із категорій:

Категорія 1⃣ – діти (особи з їх числа у віці до 23 років) загиблих (померлих) осіб, зазначених у статті 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
🖇 Форма заяви: https://docs.google.com/document/d/1sBLQa95iM6KbuaRAGstqWVfPeBXSJ07J/edit

Категорія 2⃣ – особи, визнані учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
🖇 Форма заяви:
https://docs.google.com/document/d/10hECXfjAEv9WRGPro8mbNlziiXVl_aXO/edit

Категорія 3⃣ – діти (особи з їх числа у віці до 23 років) учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
🖇 Форма заяви:
https://docs.google.com/document/d/12Q1_ncx2kb1Sm20qfsQ1M0TlnI_D3bWS/edit

Категорія 4⃣ – особи, які проживають на (перемістилися з) тимчасово окупованій Російською Федерацією території України в умовах воєнного стану, на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) на території територіальних громад, що станом на 15 жовтня 2022 року включені до переліку, затвердженого Мінреінтеграції.
🖇 Форма заяви:
https://docs.google.com/document/d/1b_QSZ7bA0il7iuAaAQvrM-LX5oAI8yhU/edit
❗️Документом, що підтверджує приналежність до категорії 4 є виключно Витяг з реєстру територіальної громади, сформований через застосунок Дія https://diia.gov.ua/services/vityag-z-reyestru-teritorialnoyi-gromadi !
🔖 ПЕРЕЛІК територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/field/docs/1._dodatok_do_nakazu_perelik_tg_101122.pdf

📃 Заява на переведення на навчання за державним замовленням пишеться від руки. У випадку надання друкованого варіанту заяви, вона обов’язково має містити електронний цифровий підпис (КЕП)!

❕Докумени, що підтверджують право на переведення на навчання за державним замовленням відповідно до категорії визначені у тексті заяви!

‼️Заяву та підтверджуючи документи надавати через google форму 📌 https://docs.google.com/forms/d/17u01eIWBRH6mrf65xPEsWxL8L9vjf1sRnnihD8gy_ZU/edit

☝️Дія постанови розповсюджується лише на тих здобувачів освіти, які були зараховані на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб до 2021 року включно, до настання обставин їх віднесення до зазначених вище категорій, здобувають такий ступінь освіти вперше та не заперечують щодо такого переведення!